Световният шампион Андрес Иниеста, който продължава да играе в японския Висел (Кобе) даде интервю за "Гадзета дело Спорт" преди мача между Барселона и Интер в Шампионската лига в сряда. Някогашният полузащитник на каталунците е на мнение, че в отбора се появява емоционална нестабилност, когато "блаугранас" загубят една среща. Сан Андрес говори и как вижда бъдещето си в близките години.

"В първия мач резултатът бе много лош за Барселона (0:1). Двубоите с Интер винаги са емоционални и трудни. Сега е жизнено важно Барселона да спечели, за да продължи в турнира. Интер обаче има голям отбор и ще бъде трудно. Надявам се, че Барса ще вземе инициативата. Шампионската лига е турнир на детайлите. Ако се объркаш, си плащаш скъпо. Но Барселона има шанс да се върне в играта и се надявам, че ще успее", смята той.

"Отдалеч се забелязва, че в Барселона има определена емоционална нестабилност. Победите дават голяма увереност, но само една загуба е достатъчна да се върнат съмненията и да падне настроението. Барса има завършен отбор. От началото на сезона се свърши отлична работа. Увереността и надеждата трябва да са високи", подчертава легендата на "лос кулес".

"Кариерата на Серхио Бускетс е една от най-добрите в историята на футбола. Гави и Педри имат до себе си човек, от когото могат да научат много. Те са млади момчета, които имат бляскаво бъдеще. Играят с лекота. Съвсем естествено, не смятам, че са под напрежение. Трябва още да убедят, както го направихме Шави и аз", продължи испанецът.

"Ще остана още една година в Япония и после ще видим. Ще ми хареса след това да се върна в Барселона, това е моят дом. Но не знам още в каква роля - треньор, спортен директор или нещо друго. От разстояние, на което съм, завръщане на Меси в Барселона ми се вижда много трудно. Но във футбола никога не се знае", завърши европейският и световен шампион с екипа на Испания.