Талант на Лудогорец е със счупена челюст, четири избити зъба и дванайсет шева на лицето след брутален удар с лакът още в 6-та минута на днешния мач Черноломец - Лудогорец III в Попово. Това съобщи главният скаут на Академията на клуба Валентин Станчев за клубния сайт на Лудогорец. Публикуваме текста без редакторска намеса: "Пострадалият е Несин Салим, национал на България във формацията U19. След удара Салим е рухнал на тревата, целият облян в кръв, а въпреки че грозната сцена се разиграла пред очите на главния съдия Калоян Кирилов от Варна , той не е намерил основание даже да направи устна забележка на грубиянина Тихомир Кънев.

Не е реагирал и намиращият се на няколко метра от инцидента страничен съдия. Това провокира много въпроси, на които главният рефер трябва да отговори, ако има съвест, заяви Станчев.Според него случилото се толкова е шокирало младите момчета от отбора, че до края на срещата не се е играл футбол. Нанеслият удара Кънев е изразил съжаление за станалото и се е извинил на пострадалия. Футболистът на Черноломец споделил, че е очаквал да получи червен картон и е останал изненадан, че ударът с лакът е останал безнаказан. 

Първа помощ на пострадалия е оказал лекарят на клуба д-р Шабан Хаджи. Той е откарал играча в разградската болница, където са му били направени рентгенови снимки. След това Салим е транспортиран до Варна, където е претърпял сложна операция. По предварителни оценки на медиците той ще е извън игра най-малко за три месеца. 

Със сигурност ще подадем жалба срещу съдийството, но каквото и да е наказанието, това няма да помогне на Несим, на когото му предстои дълго и тежко възстановяване, каза още главният скаут на Академията на Лудогорец".