Тотнъм Хоспър и Гугъл преговарят за правата над името на клубния стадион, съобщава Дейвид Орнстийн от The Athletic.

Преди 3 години и половина "шпорите" се преместиха на новото си съоръжение за 1 милиард паунда, което се намира на същата локация, където бе предишният дом на клуба - "Уайт Харт Лейн".

Въпреки че президентът Даниел Леви увери през 2019-та, че са заинтересовани да си гарантират сделка за правата над името на стадиона, все още такова споразумение не е обявено.

Сега става ясно, че Тотнъм са в разговори съв световния гигант Google за наименованието на съоръжението, което е с капацитет 62,850 места, което вчера прие мача от NFL между Ню Йорк Джайънтс и Бей Пакърс.

Компанията има множество договори с брандове от цял свят. През март Гугъл стана партньор на отбора от Формула 1 Макларън, а технологичният гигант има споразумения и с шампионати като NBA и MLB в САЩ.

Домът на "шпорите" привлича окото на спортния свят, след като освен двубоите на отбора във Висшата лига, евротурнирите, ФА Къп и Карабао къп, приема редовно срещи от NFL, финала на Challenge cup в ръгбито, боксови схватки (Джошуа - Усик) и концерти.