Футболният директор на Барселона Матеу Алемани сподели, че се е наложило да даде лични средства, за да бъде регистрирано последното попълнение на отбора Жул Кунде, тъй като основни играчи на отбора са отказали да намалят заплатите си.

Френският краен бранител пристигна на "Камп Ноу" през лятото от Севиля, но имаше трудности с картотеката му. Той бе уреден непосредствено преди затварянето на трансферния прозорец, като дори имаше риск да се върне в Севиля.

Алемани разкри, че той и други от борда на директорите са били принудени да дадат собствени пари в брой, за да не бъдат нарушени финансовите правила на Ла Лига.

"С 867 милиона евро бюджет за заплати от Ла Лига ни казаха, че не можем да регистрираме Кунде", призна той на общото събрание на клуба.

Директорът добави, че решението на основни състезатели, сред които Серхио Бускетс, Жерард Пике и Жорди Алба, е било да не намалят заплатите си.

"Ние смятаме, че заплатите са твърде завишени в сравнение с пазара. Те блокират възможността ни да правим трансфери. Тези играчи не могат да бъдат продадени. Нашата цел е да се разделим с тях", категоричен бе Алемани.