Отборите на Левски и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в среща от 13-ия кръг на efbet Лига от 20:00 часа. Левски влиза като фаворит в мача заради моментната форма на тима, както и от гледна точка на класирането. В момента "сините“, водени от наставника Станимир Стоилов, заемат седмо място, но с четири мача по-малко.

Ботев е на 13 позиция след успеха над Славия в предишния кръг. В отбора на Желко Копич се забелязва ентусиазъм и раздвижване след слабия старт на сезона, довел до напускането на Азрудин Валентич. Пловдивчани ще трябва да се справят без наказания Джеймс Ето‘о, получил червен картон в мача със Славия. 

В исторически план, “канарчетата" имат 73 гостувания на стадион “Георги Аспарухов", като статистиката е в полза на “сините".

Както стана известно, на мача ще бъдат допускани фенове. Първоначално Левски бе наказан да домакинства на празни трибуни, но след като решението на Дисциплинарната Комисия бе преразгледано, стана ясно, че Сектор "А“ на "Герена“ ще бъде затворен частично.