7-кратният носител на "Златната топка" Лионел Меси отпадна от групата на Пари Сен Жермен за гостуването на Реймс от Лига 1 в събота заради контузия на прасеца, потвърди наставникът на столичани Кристоф Галтие.

"Той поиска да бъде заменен по време на мача от Шампионската лига срещу Бенфика в сряда. Има малък проблем с прасеца си, но ще се върне към тренировките в неделя", призна специалистът на пресконференция днес.

Това не е единственият проблем за шампионите, тъй като крайният бранител Нуно Мендеш ще бъде извън игра за 3 седмици поради мускулна контузия, докато Килиан Мбапе страда от инфекция на гърлото. Въпреки това се очаква френският нападател да бъде включен в състава, въпреки че може да бъде на пейката, позволявайки на 20-годишния Уго Екитике отново да започне като титуляр.

ПСЖ води в класирането с 25 точки от 9 срещи, две пред втория Олимпик Марсилия, който приема последния Аячо в събота.

"Няма да сменям схемата в защита, защото нямаме много време за работа, след като се върнахме от Лисабон вчера в 06:00 сутринта. След като бяхме подложени на критики за прекомерно използване на самолети за пътуване за гостуванията в Лига 1, ПСЖ този път ще пътува с автобус за 150-километровото трасе до Реймс", добави Галтие.