Атакуващият полузащитник на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер е дал отрицателен тест за COVID-19, но ще пропусне дербито на Германия с Борусия (Дортмунд) в събота, съобщи наставникът на баварците Юлиан Нагелсман. Поради същата причина няма да играе и Йозуа Кимих.

"Тестът на Томас е негативен, но въпреки това има известни симптоми на заболяването. Така че той няма да играе", призна специалистът.

"Ще изчакаме и ще видим как се чувства след тренировка и тогава ще решим дали има смисъл да пътува", коментира по адрес на Кимих треньорът.

Двамата бяха заразени с коронавирус миналата седмица и това бе причината да не бъдат включени в групата за двубоя с Виктория (Пилзен) в Шампионската лига.

"Кимих не чувства нищо и всичките му стойности са високи. Ще изчакаме последната тренировка и ще видим след пет дни. Предполагам, че той ще пътува с нас", допълни Нагелсман.

Кингсли Коман, който е извън терена от началото на септември заради скъсано мускулно влакно, е преминал всички фитнес тестове успешно, но няма да се рискува с него.

"Той определено може да влезе от резервната скамейка, защото е готов да играе 30-40 минути", уточни 35-годишният наставник.

Байерн и Борусия Дортмунд са на 2 точки зад водачите Фрайбург и Унион (Берлин).