Играчите от Висшата лига отново ще коленичат преди мачовете през следващите два уикенда като част от анти-дискриминационна кампания. Инициативата на лигата "Няма място за расизъм“ ще се проведе в следващите два кръга и като част от нея, състезателите ще коленичат в знак на подкрепа срещу расизма и други форми на дискриминация.

Капитаните на клубовете решиха преди началото на сезона да избират определени и значими моменти, за да го правят, след като жестът стана честосрещана гледка на двубои след смъртта на тъмнокожия мъж Джордж Флойд, докато бе под полицейски арест в САЩ през 2020-та.

Други случаи, избирани от футболисти за коленичене, включват кръга на Боксинг Дей (26 декември б.р.), който ще отбележи завръщането на Висшата лига след Световното първенство, бъдещи седмици на кампанията "Няма място за расизъм“, последният кръг на кампанията, както и финалите в Карабао Къп и ФА Къп.

"Борбата срещу расизма и всички форми на дискриминация е винаги приоритет за Висшата лига и нейните клубове. Призоваваме всеки да играе своята роля и да демонстрира, че расовите предразсъдъци не са приемливи във футбола или по-широкото общество. Подкрепяме решението, направено от играчите, да коленичат в специфични моменти по време на сезона и ще използваме тези срещи, за да промотираме допълнително анти-дискриминация и да образоваме феновете. Продължаваме да работим усилено за адресиране на дискриминацията и подобряване възможностите в рамките на играта, в съответствие с нашия план за действие "Няма място за расизъм“. Знаем, че може да бъде свършено повече за премахване на бариерите, за да направим футбола по-приобщителен, и че футболът ще извлече ползи от по-голямо разнообразие във всички сфери на спорта“, каза изпълнителният директор на Премиършип Ричард Мастърс.