Бившият футболист на Черноморец, Литекс и Нефтохимик Костадин Джамбазов е хванат да шофира след употреба на алкохол, съобщава Флагман.

В четвъртък, малко след 02:00 часа след полунощ, някогашният полузащитник, е спрян за проверка от полицейски служители в района на блок 113 в бургаския квартал "Славейков".

Той е бил зад волана на джипа си "Фолксваген Туарег". Още в началото униформените заподозрели, че е пил, тъй като доловили мирис на алкохол. Моментално е тестван с дрегер, а устройството отчело 1,34 промила, което се равнява на поне 500 грама твърд концентрат или системно пиене няколко поредни дни.

Според първоначалната информация, той е отказал да даде кръвна проба.

Джамбазов е арестуван за 24 часа, за да изтрезнее в ареста, след което е освободен.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние. За това провинение с над 1,2 промила наказанието е от 1 до 3 години затвор, глоба до 1000 лева и отнемане на книжката за поне година. Неефективната практика на Районния съд в Бургас е да налага условни присъди за по 3-4 месеца с изпитателен срок от поне 2 години.

Костадин Джамбазов бе стана спортен директор на Нефтохимик, а понастоящем е треньор на Локомотив Бургас, който той възроди преди години.