Броени дни след трагедия в Индонезия, двубой от футболния шампионат на Аржентина бе преустановен заради безредици по трибуните и извън стадиона, завършили със смъртен случай. Инцидентите са се разиграли в началото на срещата между Химнасия Ла Плата и Бока Хуниорс от 23-ия кръг на Професионалната лига, а според местните медии вина за излизането на ситуацията извън контрол носи полицията. 

Проблемите започнали преди началото на мача, когато много от привържениците на домакините не са могли да влязат на стадион “Хуан Кармело Серийо", макар да са имали пропуски. Това е довело до голямо струпване пред входовете на съоръжението.

Униформените решили да разпръснат тълпата със сълзотворен газ и гумени куршуми. Докато е снимал случващото се пред стадиона, оператор на TyC Sports е бил ранен от изстрел на полицай.

В социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда как униформен служител хвърля бутилка със сълзотворен газ на стадиона. В резултат е възникнала суматоха и по трибуните, а част от запалянковците са нахлули на терена.

Изпаренията са достигнали до футболистите, треньорските щабове и арбитрите. Това принудило главния рефер Ернан Мастранджело да прекъсне мача в 9-ата минута. Малко по-късно е било взето решение срещата да бъде прекратена. 

Друго видео показва как бранителят на Бока Хуниорс Маркос Рохо хвърля шишета с вода към феновете, за да се справят с ефекта от сълзотворния газ. Състезателите на Химнасия отчаяно са се опитвали да се свържат с близките си, които са били на съоръжението.

Свидетели разказват, че напрежението извън стадиона е ескалирало, когато входовете са били затворени, а един полицай е блъснал момиче. Медиите съобщават и за загинал запалянко. Това е 57-годишният Сезар Регейро, който е получил сърдечен арест и е починал в линейката на път за болницата.