Главният изпълнителен директор на Ливърпул Били Хоган сподели, че на “Анфийлд" имат ясни планове за развитието на клуба дори при провал за класиране в топ 4 и успех в Шампионската лига. 

“Червените" заемат девето място в класирането с 10 точки, но спечелиха само два пъти в първите си 7 срещи във Висшата лига. Слабият старт ги отдалечи сериозно от водача Арсенал, а през този месец те ще се изправят именно срещу Арсенал и Манчестър Сити. Въпреки това Хоган е уверен, че в клуба ще бъде продължено развитието и увеличаването на приходите, както в последните години.

"Това винаги е нашата цел в началото на сезона. Разбира се, класирането е важно за оборота, който можем спечелим в Шампионската лига, но ние управляваме устойчиво, защото не можем автоматично да разчитаме на класирането в турнира. Освен това Юрген иска да остави клуба в по-добра форма, когато напусне, от това, което заваси. Той успя да го направи в Майнц, Дортмунд, а сега и в Ливърпул. Откакто е тук, приходите са се удвоили. Стадионът също ще е значително по-голям. Имаме нова тренировъчна база. Клубът значително се разрасна в последните шест или седем години. Искаме да продължаваме така, защото мислим, че има още много потенциал," заяви началникът пред “Билд".

През миналата година 19-кратните шампиони на Англия спечелиха около 90 милиона паунда от класирането си на финала срещу Реал Мадрид. През тази година отборите прибраха по около 13.50 милиона паунда за попадането си в груповата фаза, а ще трябва да си разделят още около 258 милиона от телевизионни права и коефициентите си в клубната ранглиста.

Ливърпул не е пропускал участие в най-комерсиалния клубен турнир от 2017-та.