Бейзболният фен Кори Юманс, който във вторник улови рекордния 62-ри хоумрън на звездата от Ню Йорк Янкис Аарън Джъдж, получи оферта да продаде топката за 2 милиона долара.

Джей Пи Коен, който е президент на компания "Мемъри Лейн" в Тъстин, Калифорния, каза пред "Асошиейтед прес", че е изпратил официална оферта на стойност 2 милиона долара на мъжа, който грабна историческия сувенир по време на двубоя от стадион "Лайф Фийлд" в Арлингтън, щата Тексас.

Коен добавя, че все още не е получил отговор от Юманс.

"Мисля, че това е оферта, която е доста над цената, която той би получил другаде, ако реши да продава топката", призна босът.

Привърженикът бе на един от първите редове в секция 31 на лявата част от стадион "Лайф Фийлд", когато улови безценното за колекционерите кълбо.

62-рият хоумрън на Аарън Джъдж е абсолютен рекорд за Американската лига в рамките на един сезон. До момента постижението се държеше от Роджър Марис, който има 61 хоумръна за един сезон. 

Пред Джъдж има шестима други бейзболисти с повече хоумръни, като най-голям брой постига Бари Бондс, който има 73. Показателите и на шестимата обаче са постигнати, благодарение на използването на различни стимулиращи препарати в периода от 1998 до 2001 година. Това прави и резултата на Джъдж от 62 хоумръна толкова значим в очите на голяма част от почитателите.

В момента най-скъпо продадената бейзболна топка е на бейзболиста Марк Макгуайър. Тя смени притежанието си за 3 милиона долара, когато през 1998 година той постигна невижданите дотогава 70 хоумръна в рамките на един сезон.

Коен подчерта, че ако Юманс приеме предложението му, той е готов да даде под наем на Ню Йорк Янкис топката на Джъдж. Така тя ще може да бъде поставена в музея на "Янки Стейдиъм".