Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа обяви, че подготвя промени в състава си за гостуването на Хик Хелзинки. Двата тима се срещат на 6 октомври (четвъртък) в мач от група "С“ на Лига Европа в Хелзинки.

На пресконференцията си преди двубоя словенският специалист коментира, че очаква труден мач на изкуствения терен в столицата на Финландия.

Шимунджа посочи, че Клод Гонсалвеш няма да е сред титулярите, а най-сериозните му притеснения около състава са свързани с отсъствието на Сисиньо.

Треньорът разкри, че от щаба му са разузнали добре съперника.

"Написали сме си домашното, направили сме подробен анализ на ХИК. Знаем как ще играят и какво ние да направим. Ще бъде труден мач. Очаквам играчите да излязат със смелост и амбиция за утрешния мач - каза Анте Шимунджа. - Искам да минем на 7-ма скорост. Така сме от началото. Най-важен е следващият мач. Искаме да се представим на високо ниво. Знаем, че трябва да играем на всеки 3-4 дни. Не мислим за следващия мач. Когато играем през 3-4 дни, правим нещо добро и смятам, че се справяме. Нашата най-голяма цел е да се представим на високо ниво и да дадем всичко от себе си.

В момента отборът е в много добро насторение. Имаме добра атмосфера. Взаимоотношенията между нас са много добри и това се вижда на терена. Резултатът невинаги го показва, но играчите са отдадени на това, което правят. Но добрата атмосфера няма да е достатъчна, за да ни помогне. Надявам се да дадат най-доброто от себе си".