Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече е съставил списък с евентуални имена, сред които е наследникът на настоящия наставник Карло Анчелоти.

След като през миналото лято започна втория си период начело на "кралския клуб“, италианецът триумфира с титлата в Испания и Шампионската лига. Макар силния старт на този сезон, босът на шампионите търси следващия старши треньор, тъй като специалистът наскоро разкри, че след ангажимента му с Реал Мадрид ще се пенсионира.

Според Media Foot Перес се е насочил към бивш играч на отбора, по подобие на Зинедин Зидан, а вариантите са Чаби Алонсо и Раул Гонзалес. Някогашният нападател, който има над 500 двубоя зад гърба си с бялата фланелка води от 3 години втория състав на "белия балет“. Алонсо от своя страна от скоро е свободен, тъй като през май напусна поста мениджър на резервите на Реал Сосиедад.

Нито един от двамата няма голям опит в професията, но президентът се надява следващият наставник да има късмета на Зидан, който също не бе ръководил първи отбор, на който и да е клуб, но завоюва 3 поредни пъти Шампионската лига с Реал.

Изданието прибавя към списъка и треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, който изведе баварците до титлата в Германия през миналия сезон.