Наставникът на Наполи Лучано Спалети призна, че дори покойният Диего Марадона е щял да се гордее с представянето на отбора, след като италианците победиха Аякс с 6:1 насред Амстердам в третия мач от груповата фаза на Шампионската лига. Италианците допуснаха ранно попадение, но след това осъществиха обрат и продължават да водят в класирането на група "А" с 9 точки.

"Когато играеш на този стадион, с шума от трибуните, никога не е лесно бързо да се възстановиш, след като си получил гол. Можеше да имаме проблеми, но отговорът на отбора бе страхотен. В нито един момент не се поддадохме и спечелихме един велик мач. Играхме изключително, пресирахме много добре, бяхме уверени и се опитвахме да вкараме при всяка възможност срещу един много сериозен съперник. Затова дори повече от резултата значение има това, че разкрихме нашите качества. Това ще ни бъде от голяма полза занапред, защото всички видяха какво можем. Смятам, че дори Марадона щеше да се гордее с представянето ни в тази среща", сподели специалистът.

Неаполитанците постигнаха най-убедителната си победа като гост в евротурнирите и нанесоха най-голямото поражение на нидерландците във всички турнири от ноември 1964-та.

"С тази победа имаме отлични шансове да се класираме напред, но все още не сме си свършили работата. Съперниците ни в групата са много сериозни и ни трябват още добри резултати. Все пак това е само един мач и не може да промени живота ни. Моментът е хубав, щастлив съм, но вече трябва да започнем да мислим за следващия двубой, защото не можем да си позволим да загубим концентрация дори за момент", допълни Спалети.