Интер има интерес към бранителя на Манчестър Сити Нейтън Аке. Нидерландецът е набелязан за потенциален заместник на сънародника си Стефан де Фрай. Договорът на 30-годишния защитник с "нерадзурите" е до лятото на 2023-та и от клуба засега не възнамеряват да го подновяват с оглед на спада в представянето му на терена, съобщава "Интер Лайв".

Успоредно с това Аке има сериозна конкуренция в състава на "гражданите". Клубът разполага на неговата позиция с Рубен Диаш, Джон Стоунс, Аймерик Лапорт, а наскоро бе привлечен и Мануел Аканджи. Това силно може да ограничи игровото време на 27-годишния състезател, който е играл още за Челси, Уотфорд и Борнемут. Той бе титуляр в дербито с Манчестър Юнайтед (6:3) в неделя, като това бе 7-ият му двубой във всички турнири през този сезон.

Няма да е изненада, ако Нейтън потърси ново предизвикателство през лятото, макар да има договор до 2025 година. Интер от своя страна ще трябва да приготви около 30 милиона евро за подписа му. Интерес към него има и от бившия му клуб Челси.

Привличането на централен защитник е основен приоритет за Интер през следващото лято. Тогава като свободен агент освен Де Фрай може да си тръгне и Милан Шкриняр, чийто договор също изтича.