Българският тенисист Адриан Андреев и френският му опонент Корентен Муте бяха глобени заради грозните сцени, които сътвориха след края на мача си от Чаланджъра в Орлеан.

Вместо да се поздравят след края на двубоя, който сънародникът ни спечели, двамата се сдърпаха и опитаха да се сбият, като се наложи намесата на съдията на стола, който слезе да разтървава тенисистите.

Заради грозните действия, двамата ще платят глоби от по 10 000 евро, съобщава френският "Ла Републик".

Версията на Андреев за спречкването е, че Муте го е провокирал и обиждал през целия двубой, а по време на загрявката дори умишлено е изстелвал топката в тялото му с всичка сила.

Адриан дори затвърди думите си с публикуване на запис от загрявката.

"По време на мача наистина се чувствах зле, той не спираше да ме провокира. Още в Италия на предишния ни мач той започна да ми говори и да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него, победих го. Той ме напсува на мрежата. Той явно има проблем с мен, аз нямам с него", призна той веднага след мача.

Според АТР Адриан, който е №211 в ранглистата е спечелил 31 761 от наградни фондове през сезона, като сега ще трябва да плати огромна част от тях под формата на глоба.