44-годишният бивш сръбски футболист Деян Станкович е фаворит за треньорския пост на Сампдория, пишат медиите в Италия.

Легендарният халф на Лацио и Интер е сред вариантите да замени уволнения Марко Джампаоло. Бившият вече наставник на генуезците беше освободен през уикенда поради неубедителни изяви, които доведоха до това отборът да заема последното място в Серия А. 

Сампдория искаше сърбина за треньор още през лятото, но тогава той реши да преподпише договора си със сръбския гранд Цървена звезда. След отпадането от Макаби Хайфа в плейофите на Шампионската лига обаче Станкович се раздели с "червено-белите" и оттогава се говори за заминаването му за Италия.

Интерес към Станкович проявява и друг италиански тим - Интер, който също не се представя убедително и се намира на 9-а позиция с актив от 12 точки. Треньор на гранда в момента е Симоне Индзаги, но се заговори, че той може да бъдед уволнен.

Сампдория обаче е крачка пред Интер, а информацията за интереса на генуезците беше потвърдена и от италианския журналист Николо Скира, един от най-надеждните, когато става дума за Серия А.

Деян Станкович има над 360 срещи като футболист в Серия А за съставите на Лацио и Интер между 1998 и 2013 година. Между 2014 и 2015 той беше помощник-треньор в Удинезе, а сезон по-късно изпълняваше същата длъжност в Интер.