Дионтей Уайлдър, бивш световен шампион на WBC, разкри пред медии, че му остават три години в професионалния бокс. 

"Мисля, че ще посветя на бокса още три години, това вероятно са още девет битки, може би шест, кой знае, но получавате толкова много информация за мен от различни медии и много от тях не са правилни, вместо това искат да бъдат първи да бъда прави, но реших, че ще отделя това време и ще уведомя всички и вие го чувате от устата ми, че на първо място всички могат да разберат, че пред себе си имам още три години бокс.

И трябва да разберете, че три години изобщо не са много. Ще дойдат и ще си отидат толкова бързо, така че просто искам хората да се насладят на последните ми три години. Ще бъде невероятно“, заяви "Бронзовия бомбардировач“ в интервю за "ringtv.com“.

Боксьорът от Тускалуса, Алабама, САЩ ще се завърне на професионалната сцена на бокса след загубата на световната титла от Тайсън Фюри. Негов опонент ще бъде Робърт Хелениус, а двамата ще се изправят един срещу друг в главния двубой на боксова гала, която ще се проведе в събота – на 15 октомври в "Barclays Center“ в Бруклин, САЩ.

Целта пред него за следващите три години е ясна, минимум връщане на пояса на WBC! Преди това обаче той трябва да победи Хелениус, а след това и бившия шампион на WBA (Super), WBO, IBF и IBO – Анди Руис-младши, за да стане първи претендент за пояса на Тайсън Фюри!