Ръководството на Футболната федерация на Босна и Херцеговина ще започне преговори с българския специалист Ивайло Петев за продължаване на договора му като национален селекционер, съобщават медиите в Босна и Херцеговина.

Петев успя да класира отбора в Лига "А“ на турнира на УЕФА Лига на нациите.

"Предстоят разговори между Петев и Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, след които ще стане ясно дали българинът ще продължи да води "драконите". Петев замина за Австрия, след което ще се прибере в България. А след това можем да очакваме разговори с ръководството на Босна и Херцеговина – отбелязва изданието sport1.oslobodjenje.ba. - Мачът с Румъния може да е бил последен като селекционер на националния отбор по футбол, ако не се договори с ръководството на федерацията за продължаване на сътрудничеството".

Вниманието на босненската общественост сега е насочено към заседанието на Изпълнителния комитет на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, което е насрочено за 10 октомври и на което със сигурност ще стане ясно дали селекцията ще играе приятелски мач с Русия.

С интерес се очаква и предстоящия жребий за Европейското първенство, което отборът на Босна и Херцеговина ще посрещне в урната на водачите, както и за евентуалния нов договор на българския треньор.