Седмото издание на Sofia Open приключи, но емоциите от тази вълнуваща тенис седмица за участници, организатори и фенове ще останат още дълго.

Директорът на турнира Кей Годкхинди също бе много емоционална по време на речта си на церемонията по награждаването на новия шампион – Марк-Андреа Хюслер. Ето какво каза тя:

“Холгер Руне, Марк-Андреа Хюслер! Какъв невероятен финал!

Поздравления за нашия нов шампион Марк-Андреа Хюслер за фантастичната победа днес. А също и за Холгер Руне за страхотното представяне в този финал. Беше невероятно да ви гледаме на сините кортове тук, в София.

Огромни благодарности на г-жа Весела Лечева – Министър на младежта и спорта за това, че беше тук с нас днес и за цялата й подкрепа. Огромни благодарности на Национална Спортна База.

Благодаря и на нашите дългогодишни партньори от Българската федерация по тенис, начело с г-н Стефан Цветков – благодарим ви за удивителната подкрепа и усилията да превърнете това събитие в огромен успех. Стефан беше причината това събитие да дойде в София през 2016 г. и да остане тук през годините в партньорство с Brandplus.

Благодаря на Nova Broadcast Groupм които предаваха всички мачове на живо по Диема Спорт 3 и бяха страхотен спонсор и медиен партньор.

Специални благодарности на Dubai Duty Free – собствениците на правата за този турнир за дългогодишната подкрепа.

Този турнир не би бил възможен без следните спонсори и партньори. Благодарим на: Emirates, , Bianchet, Podem, Wallex.bg, Bansko, Dominos, Head, Lotto, Hotel Marinela, Top Rent Car, Rilana, Sofia Airport, Brother, dir.bg, Laura Catering, Next Level Fitness, 

Искам също така да благодаря на нашите Партньори и доставчици: Menada Winery, Belgian Beer Club, Bonanza Bachorski, Diamanti, Bodu Security, Arena Armeec

Благодаря на ATP tour и екипа на АТП, които бяха с нас тази седмица – на  Ане, Карлос, Томас, Омар, Давиде, Юрген, Таня и на всички съдии на стол, които, също така са първият изцяло женски съдийски екип на турнир на АТП. Какво огромно постижение за равенството между половете!

Благодаря на екипа на АTP Media, който предаваше на живо по цял свят и на всички в медия-екипа и журналистите, които бяха тук на място и онлайн и представиха  SOFIA OPEN на света.

Благодаря на подавачите на топки, на съдиите на линия и на всички доброволци, които свършиха отлична работа през цялата седмица.

Беше великолепно да видим отново феновете в "Арена Армеец“ тази година. Много сме благодарни и искам да ви благодаря на вас, на трибуните, за това, че подкрепяхте и аплодирахте играчите през тази седмица.

И на края, но не на последно място – огромно Благодаря целия екип на Sofia Open, който се посвети и работи неуморно и здраво зад кулиси, за да може този турнир да го има всяка година!

Благодаря Ви!“