Черно море и Ботев (Враца) излизат един срещу друг днес в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е на стадион “Тича" във Варна и е с начален час 17:00 часа. Главен съдия на срещата ще бъде Димо Димов.

Черно море започна добре сезона, но в последните си 5 мача допусна две загуби. В миналия кръг варненци отстъпиха с 0:3 на “Лаута" от Локомотив (Пловдив) и сега със сигурност ще искат да се завърнат към победния път.

По време на почивката за националните отбори момчетата на Илиан Илиев изиграха една контрола, в която победиха с 3:1 лидера на Румъния Фарул Констанца. Седмицата за “моряците" обаче бе белязана от варненското дерби в Трета лига, което противопостави дубълите на Черно море и Спартак. “Зелено-белите" се наложиха с 2:1, но след това последваха нападки, ексцесии по стадионите и извън него, декларации от страна и на двата клуба.

За днешния мач срещу Ботев (Враца) домакините няма да разчитат на наставника си Илиан Илиев, който все още изтърпява наложеното му наказание след срещата със Септември (София).

Ситуацията за Ботев (Враца) определено е по-лоша от тази на днешния им противник. Врачани имат само 3 победи от началото на сезона, като бяха в серия от 4 поредни мача, в които записаха само загуби. В последния кръг обаче отборът стигна до победата над Хебър при повторния дебют на Даниел Моралес, който пое тима.

През почивката Ботев изигра контрола с ЦСКА 1948. Двата тима си размениха късни голове и завършиха наравно 1:1.

Черно море никога не е губил у дома от Ботев, а през миналия сезон мачът, който се игра на “Тича", завърши 5:0 в полза на домакините. Преди началото на днешната среща официално ще бъде открит и паметника на най-успешния нааставник на "моряците" през този век - Никола Спасов. Събитието ще бъде от 11:00 часа.