"БМФ Порт Бургас" кани младежите на приятелска футболна надпревара.  Седмото издание на турнира по мини футбол за купата на БМФ Порт Бургас‘2022 ще се проведе на 22октомври, събота, в Спортен комплекс "Каменица Арена" от 10 часа. Регламентът на турнира предвижда  12 отбора от  младежи на възраст между 16 и 18 години да се състезават за голямата награда - билети за мача от Лига Европа "Лудогорец – Реал Бетис", който ще се играе на 27 октомври 2022 г. в Разград. За победителите "БМФ Порт Бургас" ще организира транспорт от Бургас до Разград и нощувки в Разград. 

Участието в турнира е безплатно.  За да се включат в надпреварата, младежите ще трябва да се вместват в обявените възрастови граници, да са сформирали свои отбори от по 5 полеви играчи, вратар и 4 резерви.  В отборите не се допускат действащи футболисти от А и Б група.

Жребият ще бъде изтеглен в деня на турнира. От участниците се очаква да бъдат в Спортен комплекс "Каменица Арена" в 9.30 часа на 22 октомври за сформирането на групите. 

Записванията за участие се извършват на тел: 056/89 64 80 и 0897956585 или на имейл image.i4yi@gmail.com.

Освен голямата награда, организаторите са подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и  подаръци за всеки участник в надпреварата.

"БМФ Порт Бургас" организира и изцяло финансира традиционния футболния турнир, който всяка година се превръща в общоградско спортно събитие. За всяко от изданията му спонсорът дава възможност на победителите да присъстват на един от големите футболни мачове от Лига Европа с участието на "Лудогорец". Така през годините различни младежи от Бургас подкрепиха българския отбор в мачовете с "Базел",  "Истанбул Башакшекир", "Цюрих",  "Ференцвалош", "ЛАСК Линц". 

Дружеството е концесионер на пристанищните терминали "Бургас Изток 2" и "Бургас Запад" от 2012 г. и оттогава активно присъства в обществения живот на града. Футболният турнир е част от неговата социална програма, насочена към младите хора на Бургас. През последните години турнирът успя да привлече тяхното внимание към любимия футбол и така постигна основната си цел - да помогне утвърждаването на спортни навици сред младежите и да докаже, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.   

Организаторите канят всички любители на футбола да се включат със свои отбори в турнира, а феновете им да ги подкрепят от трибуните на Спортен комплекс "Каменица Арена" на 22 октомври 2022 г. от 10 часа.