Конър Макгрегър е единственият атлет на UFC, който не е бил тестван за допинг през 2022 г.

Бившият шампион на UFC в две дивизии беше в почивка от последната си битка срещу Дъстин Порие в UFC 264 през юли 2021 г., когато получи ужасяващо счупване на крака. Изглежда, че той се възстановява добре, тъй като наскоро се върна към пълноценни тренировки.

Оказа се, че Конър Макгрегър е единственият атлет в списъка, с изключение на тези, подписани след 1 август, който все още не е преминал нито един тест от USADA тази година. USADA изясни, че нейните служители нямат право да споделят подробности относно включването на конкретен боец ​​в програмата или отстраняването му от нея. Те излязоха с официално изявление за статута на Макгрегър.

"След като атлетите на UFC бъдат записани в програмата за тестване, те подлежат на тестване – дори когато не се състезават – освен ако не уведомят UFC за своето пенсиониране, договорът им е прекратен или по друг начин са отстранени от програмата“, пишат служители на USADA. "В случай на завръщане на спортист в UFC, от него се изисква да остане в групата за тестване на USADA в продължение на шест месеца, преди да му бъде разрешено да се състезава.

"Подобно на правилата на Световната антидопингова агенция, UFC може да предостави изключение от правилото за шестмесечно писмено предизвестие при изключителни обстоятелства или когато стриктното прилагане на това правило би било явно несправедливо към спортиста, но и в двата случая съгласно UFC правила, спортистът трябва да предостави най-малко две отрицателни проби, преди да се върне към състезанието. Ние не коментираме състоянието на групата за тестване на конкретен спортист.“

Всеки атлет на UFC, включително Конър Макгрегър, подлежи на произволно тестване по всяко време като част от неговата антидопингова програма. Докато тестването се счита за произволно, то е по-фокусирано поради ограничените ресурси, отколкото като задължителен редовен тест. Макгрегър ще трябва да остане в групата за тестване поне шест месеца, преди да му бъде позволено да се завърне.