Отборите на Англия и Германия завършиха наравно, 3:3 в мач от последния кръг в група 3 на Лига "А“ на турнира Лига на нациите.

Кай Хаверц в 87-ата минута донесе равенството на Бундестима. Преди това с попадения на Илкай Гюндоган в 52-ата минута от дузпа и на Хаверц в 67-ата Германия поведе с 2:0. Англичаните направиха пълен обрат до 3:2 с голове на Люк Шоу в 72-ата, резервата Мейсън Маунт в 75-ата и Хари Кейн от дузпа в 87-ата минута, преди Хаверц, с втория си гол в мача, да оформи крайното 3:3.

В другия мач в групата Италия победи като гост Унгария с 2:0. Джакомо Распадори в 27-ата минута и Федерико Димарко в 52-ата минута донесоха успеха за гостите. С победата Италия измести унгарците от първото място в групата в крайното подреждане. От групата, в по-долна дивизия на турнира изпада отбора на Англия.

Резултати и класиране от мачовете от Лига на нациите, които се изиграха снощи:

 

Група 3, Лига "А":

Англия - Германия  3:3

Унгария - Италия  0:2

Крайно класиране в групата: Италия  11 точки,  Унгария  10 т., Германия  7 т., Англия  3. Италия ще играе във финалния турнир на надпреварата, Англия изпада в апо-долна дивизия.

 

Група 3, Лига "В":

Черна гора - Финландия 0:2

Румъния - Босна и Херцеговина 4:1

Крайно класиране в групата: Босна и Херцеговина  11 точки,  Финландия  8 т., Черна гора  7 т., Румъния  7 т. Тимът на Босна и Херцеговина се изкачва в по-горна дивизия. Румъния изпада в по-долна.

 

Група 4, Лига "С":

Северна Македония - БЪЛГАРИЯ 0:1

Гибралтар - Грузия  1:2

 

Крайно класиране в групата: Грузия  16 точки, БЪЛГАРИЯ 9, Република Северна Македония  7, Гибралтар  1 точка. Грузия се изкачва в по-горна дивизия, Гибралтар отпада в по-долна.

 

Група 2, Лига "D":

Сан Марино - Естония 0:4

 

Крайно класиране в групата: Естония  12 точки,  Малта 6,  Сан Марино  0 точки. Естония се изкачва в по-горна дивизия.