България изигра изключителен мач срещу Сърбия, но накрая загуби - 2:3 (21:25, 25:22, 27:25, 21:25, 9:15). Световните шампионки показаха класата си в края на двубоя, но нашите демонстрираха, че с нищо не им отстъпват. Жалко - България можеше да запише първа победа на световното първенство. Всички заслужават похвала за представянето си.

Първите три гейма бяха фестивал на волейбола. Точките се редяха една след друга в двете страни. Първо ние поведохме с 6:3, но сръбкините показаха защо са №1 в света. Най-голямата разлика в тяхна полза беше 18:13, но нашите я стопиха. Накрая геймът завърши 25:21 за "плавите".

Дойде гросмайсторска част, водена от треньора Лоренцо Мичели. Мачът вървеше постоянно точка за точка. В един момент Сърбия взе преднина, но я преодоляхме. Дойде наш ред да вземем аванс от 22:18, за да стане отново драма - 22:20. Тогава вече България показа, че не е просто участник на световното - взехме частта с 25:21.

Още по-голяма драма настъпи в третия гейм. Там вече буквално битката беше за всяка точка. Най-голямата преднина беше за нас - три точки. В такъв мач обаче това не означава нищо. Накрая спечелихме с инфарктното 27:25.

За съжаление последните два гейма в двубоя не бяха за България. Вероятно момичетата се умориха, но вече знаеха, че са спечелили една точка срещу световния шампион, която може да е от огромно значение в класирането. До средата на четвъртата част бяхме равностойни, но тогава разликата изведнъж започна да расте стремглаво. Опитахме да се върнем в мача и го направихме по възможно най-добрия начин. Накрая загубихме с 21:25.

Тайбрекът вече беше изцяло в полза на Сърбия. Съперникът поведе с 5:0 и всички опити за обрат останаха напразни. Световните шампиони триумфираха с 15:9. Но въпреки това аплодисментите са и за България. Сега нашите отиват в Лодз, където ще изиграят оставащите три срещи в групата - срещу Канада, Казахстан и САЩ.