Английският селекционер Гарет Саутгейт приема критиките от медии и фенове за нормални и се надява националният отбор да излезе от поредицата незадоволителни резултати. Европейските вицешампиони нямат победа в последните си пет мача, заради което изпаднаха във втора дивизия за следващия сезон на Лигата на нациите. Те имат и само още един мач до началото на световното първенство. 

 

"Вече съм на повече от 50 години, а 30 от тях прекарах във футбола. Бил съм на много големи турнири като играч или треньор, така че съм видял на практика всичко", заяви Саутгейт. 

"Цикълът между любовта и войната с медиите е непрестанен. В момента се намираме някъде по средата. Беше ми ясно още преди да поема поста, че този момент рано или късно ще настъпи, така че приемам положението такова, каквото е", каза той, след като бе запитан дали критиките му влияят. 

Днес Англия се изправя срещу Германия на "Уембли", където през юни феновете пяха по адрес на Саутгейт "ти не знаеш какво правиш". Това се случи при загубата с 0:4 срещу Унгария.  

"Вижте, аз съм треньор. Резултатите не са такива, каквито искаме, така че приемам критиките на феновете като нормални. Разбира се, когато става въпрос за националния отбор, всичко това се усилва многократно. Разбирам това", продължи Саутгейт. 

"Не ни харесва, но не се и крием. Просто трябва да продължим да се стараем да подобрим представянето ни".