Беларус стигна до равенство 1:1 срещу Словакия в последен двубой от група 3 в третата по сила дивизия в Лигата на нациите. С един удар в целия мач Иван Бахар беше точен в 45-ата минута, а тоталното надмощие на словаците доведе само до изравнително попадение на Адам Зреляк в средата на втората част. Мачът се игра на неутрален терен в сръбския град Бачка Топола.

След изтеглянето на жребия специалистите определиха Словакия като фаворит в групата, но отборът се оказа неспособен да оправдае очакванията и доказателство са домакинските поражения от Казахстан и Азербайджан. След мача с азерите стана ясно, че Словакия няма шансове за първото място и остана единствено целта тимът да финишира втори.

Срещу Беларус селекционерът Франческо Калцона направи няколко промени в титулярния състав и това се оказа добър ход. Словаците взеха инициативата от самото начало и пропуснаха няколко чисти положения. В 34-ата ветеранът Юрай Куцка прати топката в мрежата, след като стражът на Беларус Максим Плотников отрази удар на Роберт Боженик. Попадението обаче беше отменено след намесата на ВАР заради игра с ръка на Куцка. 

Противно на логиката, първи до гол стигнаха беларусите. В самия край на полувремето Владцислав Малкевич намери Иван Бахар в наказателното поле и нападателят на Динамо (Минск) простреля Марек Родак. Словаците реагираха след почивката и отново притиснаха съперника. Сериозен пропуск направи Даив Дюриш, но в 65-ата минута Давид Ханцко центрира към Адам Зреляк, който с глава се разписа за 1:1.

В оставащите минути действията се водеха изцяло пред вратата на символичните гости. Чистите ситуации за гол обаче бяха малко. В 84-ата минута Плотников с мъка изби удар на резервата Матуш Беро и спаси точката за Беларус.