Хърватите ликуваха като победители в групата след 3:1 срещу Австрия във Виена. Домакините изиграха много добро първо полувреме, в което можеха да водят, но не го направиха, а след почивката капитулираха. Те можеха да оцелеят в Лига А при успех за сметка на Франция, но в крайна сметка изпаднаха в Лига B, завършвайки последни в групата.

Лука Модрич (6) даде аванс на гостите при бърза контраатака и стана най-възрастният голмайстор в историята на националния отбор на Хърватия. Голът падна в момент, в който халфът е на 37 години и 16 дни. Така той подорби постижението на Нико Ковеч, който се разписа за Хърватия на 36 години и 327 дни.

Австрийците много бързо успяха да изравнят чрез Кристоф Баумгартнер (9), който се възползва от центриране на Марсел Забитцер. Голът бе прегледан по-дълго от ВАР, тъй като имаше съмнения за засада, но те не се оправдаха и резултатът стана 1:1.

След изравняването на резултата австрийците създадоха повече голови възможности, но до почивката не успяха да вкарат второ попадение. Малко преди почивката Марко Арнаутович пропусна златен шанс. Той нанесе страхотен удар, но Доминик Ливакович бе на мястото си и изби в корнер.

През втората част в 66-ата минута Михаел Грегорич стреля с глава, но Ливакович спаси. Малко след това Марко Ливая (69) се оказа на точното място и с глава вкара за 1:2 след центриране на Иван Перешич. Скоро след гола хърватите направиха заучено положение при корнер, топката бе върната назад, а след това Деян Ловрен (72) атакува далечната греда и оставен непокрит реализира за 1:3. Малко по-късно Иван Перешич стреля, но топката се удари в гредата. Домакините опитаха все пак да върнат един гол, но не успяха.

След тези резултати Хърватия спечели групата с 13 точки и една повече от Дания. Франция финишира трета с 5 точки и една повече от Австрия.