Отборът на Испания загуби като домакин с 1:2 от Швейцария в среща от група 2 на Дивизия “А" на Лигата на нациите. Успехът на "кръстоносците“ в Сарагоса завърза групата кръг преди края, след като Португалия победи като гост Чехия с 4:0, което позволи на португалците да изместят Испания от първото място в групата.  Във вторник Португалия приема Испания в решителен двубой за първото място.

Успехът на Швейцария позволи на тима да се изкачи на предпоследното място в групата, като в последния см мач швейцарците не трябва да губят от Чехия, за да запазят мястото си в елитната дивизия.

Резултати от останалите мачове от предпоследния кръг в груповата фаза на турнира Лига на нациите, които се изиграха снощи:

 

Армения – Украйна 0:5

Шотландия – Република Ирландия 2:1

В класирането в групата преди последните мачове води Шотландия с 12 точки, пред Украйна 10, Република Ирландия 4, Армения 3 точки.

Израел – Албания 2:1

Лидер в групата е Израел с 8 точки и сигурен победител в групата, пред Исландия с 3 и Албания 1 точка.

Словения – Норвегия 2:1

Сърбия - Швеция 4:1

В класирането Норвегия и Сърбия имат по 10 точки, Словения е с 5, Швеция с 3. На 27 септември Норвегия приема Сърбия в директен сблъсък за първото място, а Швеция – Словения – за третата позиция в крайното подреждане в групата.

Северна Ирландия – Косово 2:1

Кипър – Гърция 1:0

В класирането лидер е Гърция с 12 точки и сигурен победител в групата, пред Косово с 6, Кипър и Северна Ирландия имат по 5 точки.