Тази вечер започва нова серия от седем мача в различните дивизии от Лигата на нациите. Един от тези двубои е на нашия национален отбор срещу Гибралтар. Освен него обаче има още няколко доста интересни срещи, които приковават вниманието.

Гвоздеят на вечерта ще бъде в група 3 на дивизия "А", където ще видим мегасблъсък между Италия и Англия. Срещата е от голямо значение и за двата отбора. "Адзурите" все още са в битката за първото място и се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шанс да играят на финалите. "Трите лъва" пък до момента разочароват в турнира и все още нямат победа на сметката си. Ако и днес не постигнат такава, рискуват да останат на последното място и да изпаднат в по-долната дивизия.

Другият мач от групата е не по-малко интригуващ. В него един срещу друг се изправят водачът Унгария и вторият Германия. В този сблъсък до голяма степен може да се реши победителят в групата. Маджарите могат още днес да си гарантират класиране за финалите, ако запишат победа и в другия двубой Италия не спечели срещу Англия.

В дивизия "В" ще гледаме срещите от група 3. Тук голямата интрига е в двубоя между Босна и Херцеговина и Черна гора. Двата отбора влизат в пряк сблъсък за първото място, като тимът на Ивайло Петев може още днес да спечели групата, ако запише победа. В другия мач Финландия приема Румъния. Скандинавците все още имат теоритичен шанс да се борят за първото място, макар че не всичко зависи от тях. Те обаче ще искат победата и за да си гарантат, че няма как да бъдат изместени от румънците и да се окажат на дъното в крайното класиране.

В нашата дивизия "С", група 4 освен мача на България срещу Гибралтар, другата среща противопоставя Грузия и Северна Македония. Двата тима излизат в пряк сблъсък за първото място. Домакините ги устройва победа или равенство, за да си гарантират още днес спечелването на групата. Успех на гостите ще запази интригата до последния кръг.