FIA официално обяви календара на F1 за сезон 2023. Сезон 2023 ще започне на 5 март - по-рано от обикновено, в Бахрейн, преди да се отправи към Саудитска Арабия. Гран При на Китай се завръща за първи път от 2019 г. на 16 април. Имола беше преместена за май за Гран При на Емилия Романя, което се провежда седмица преди Монако.

Голямата награда на Белгия на Spa-Francorchamps е преместена преди лятната ваканция на 30 юли, докато Гран При на Холандия ще бъде единственото състезание през август. Лас Вегас ще дебютира на 18 ноември - 23 кръг от календара, точно преди финала в Абу Даби.

Говорейки за новия календар, президентът на FIA Мохамед Бин Сулайем каза: "Присъствието на 24 състезания в календара на световния шампионат на Формула 1 за 2023 г. на FIA е още едно доказателство за растежа и привлекателността на спорта в глобален мащаб. Добавянето на нови места и запазването на традиционните събития подчертава стабилното управление на спорта от страна на ФИА. Радвам се, че ще можем да пренесем новата ера на вълнуващи състезания на Формула 1, създадена от правилата на ФИА за 2022 г., на по-широка фен база през 2023 г. При очертаването на календара на F1 за 2023 г., членовете на WMSC също са имали предвид времето на престижните 24 часа на Льо Ман.“