Старши треньорът на Спортист (Своге) Борислав Кьосев даде своята оценка за представянето на отбора до този момент от първенството във Втора лига. След 10 мача Спортист заема 8-о място с актив от 15 точки (4 победи, 3 ремита и 3 загуби). Отборът изостава на 4 точки от лидерите в класирането.

"Оценката мога да я разделя на две – при гостуванията - отлична, при домакинствата – слаба – анализира специалистът. - Що се отнася до шампионата, получават се много равностойни и оспорвани мачове, а така мисля, че ще се поддържа интрига и в долната, и в горната част на класирането до последните кръгове. Дано продължи така“.

Според специалиста, реалното място на Спортист е в първата половина на таблицата. Кьосев се надява тимът да влезе в серия от няколко поредни победи, които ще го утвърдят в челото. Той добави, че това би дало и допълнителна увереност и спокойствие на играчите.  Треньорът на Спортист заяви, че съжалява за всички мачове, които тимът е загубил.

"Радвам се на всяка победа, която постигнахме. Направихме две равенства у дома срещу водещи отбори, като Монтана и Етър, в които мачове се представихме добре и дори заслужавахме да победим – посочи специалистът. - От тези два мача също съм доволен. Като цяло трябва да правим повече анализи на мачовете, които сме загубили, за да видим къде грешим и да го коригираме“.

Борислав Кьосев каза още, че най-задаваният му въпрос е, защо тимът играе по-добре като гост.

"Отговорът се крие в това, че отборите, когато пристигнат в Своге, играят по-затворено и ние не намираме правилния път до противниковата врата. С новите попълнения, които наскоро дойдоха, мисля, че нещата се променят и това се видя в последното ни домакинство срещу Спартак (Плевен). Другото нещо, което оказва голямо влияние на един отбор при домакинските мачове е публиката, която по една или друга причина отсъства от нашия стадион. Това ще е нашата мисия – да върнем хората от града по трибуните. В следващите мачове се надявам да постигнем повече победи и да го направим“, коментира треньорът на Спортист (Своге).

Треньорът похвали новите попълнения Семерджиев и Диков, които са вдигнали с идването си нивото на тима.

"Не само двамата, но и останалите момчета работят добре и имат достатъчно потенциал отборът да стане от борещите се за предни позиции. Просто трябва много работа и нещата ще са както искам“, посочи Кьосев.

Наставникът коментира и ситуацията с контузения Георги Николов.

"Преди седмица му бе направена интервенция на коляното и мисля, че до края на месеца ще започне да тренира. Надявам се възможно най-бързо да имам възможност да го използвам, защото знаете колко ценен е той за отбора. Отбеляза не малко голове. Сигурен съм, че ще се върне бързо в оптимална форма, защото той е отговорно момче с мислене на професионален футболист“, каза Борислав Кьосев.

Той каза още, че целта пред тима в турнира за Купата на България е отборът да се представи добре и ако може да стигне до мач с някой от грандовете от Първа лига.