Отборите на Левски и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в голямото дерби на 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 16:45 и ще бъде ръководен от Драгомир Драганов. Двата съперника ще премерят сили за първи път през сезона, а последно играха помежду си във финала за Купата на България през месец май. Тогава “сините" спечелиха с 1:0 и зарадваха феновете си с трофей след дългогодишно чакане.

Левски стартира сезон със загуба от ЦСКА 1948, но след това наниза поредица от пет поредни победи без допуснат гол преди да дойде загубата от Локомотив (София) преди седмица. Към момента играчите на Станимир Стоилов заемат осма позиция с 15 точки, но имат с по няколко мача по-малко от тимовете преди тях, така че перспективите пред “сините" са за далеч по-предно класиране.

ЦСКА - София от своя страна се движи отлично в първенството до момента и е с актив от седем победи и само едно равенство. “Червените" също имат няколко отложени мача и затова към момента заемат трета позиция с 22 точки, но хоризонтът предлага възможност за атака на върха.

През миналия сезон освен финала за Купата двата състава се срещнаха още три пъти. През есента на 2021-а ЦСКА - София победи с 2:1 в efbet Лига след попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо и почетен гол на Георги Миланов. В ответния мач двата тима не си вкараха гол - 0:0. При същия резултат завърши и срещата в първата шестица на първенството.