Шампионът на България Лудогорец записа първа загуба в груповата фаза на турнира Лига Европа. Във втория си мач в група "С“ на втория по сила европейски клубен турнир отборът от Разград загуби гостуването си на Бетис с 2:3. За отбора от Севиля това е втора победа в групата.

С попадения на Луис Енрике в 25-ата минута и на ветерана Хоакин в 40-ата Бетис поведе с 2:0. Кирил Десподов от пряк свободен удар върна едно попадение в добавеното време на първата част. Серхио Каналес в 59-ата минута направи резултата 3:1 за домакините, след неубедителна намеса на вратаря на Лудогорец Серджио Пат. В 75-ата минута Джонатан Рик вкара втори гол за Лудогорец за крайното 3:2 за Бетис.

В добавеното време резервата на Лудогорец Дени Гропер пропусна добра възможност да вкара трети гол за шампиона на България и да донесе точка за тима от Разград.

В другия мач от групата Рома победи у дома финландския ХИК Хелзинки с 3:0. Гостите играха от 14-ата минута на двубоя с десет души, след като Тено получи червен картон.

В класирането в групата след първите два кръга лидер е Бетис с пълен актив от 6 точки, пред Лудогорец с 3, колкото има и Рома. ХИК е на последното място без спечелена точка.

В следващия кръг, на 6 октомври, Лудогорец гостува във Финландия на ХИК, а Рома приема Бетис.