Многократният ни шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой е в очакване на последния кръг от Световния ендуранс шампионат , който предстои на пистата " Пол Рикар“ във Франция. Надпреварата отново ще бъде 24 часа и стартира в събота от 16:00 часа наше време, като финала е точно след едно денонощие.

43 отбора, сред които и тима на Чой Energie Endurance 91 ще се включат в тежката битка за призово класиране, която е последна от календара на FIM за 2022 година. Нов съотборник ще има единственият ни българин в състезанието и това е Юго Жерар, който е добре познат на мотоциклетната общност с участията си в европейския и световен шампионат. Другият пилот е италианеца Кристиан Наполи. Още във вторник тримата имаха възможност да направят по няколко обиколки на пистата, но заради проблеми с електрониката на машината трябваше да влязат в бокса и механиците на тима да работят по отстраняването им. В днешния следобяд е първата квалификация за място в клас Superstock, а през вечерта по програма са и нощните тренировки на пистата с дължина от 5.673 километра .

" В много добро настроение съм и готов за предстоящото състезание. Новият ми съотборник Юго Жерар е страхотен професионалист и бързо се интегрира към тима. Тепърва ще стане ясно кой от нас ще излезе първи на пистата, но това няма голямо значение, защото сме един екип и всеки е готов да се раздаде максимално за крайната цел. Дано да имаме и късмет , защото предстои 24-и часова битка и нищо не се знае до финала. Последен кръг от Световния шампионат и точките са много важни. До колкото знам ще има и доста българи в зоните за публика, което е допълнителен стимул да виждаш родния трибагреник покрай пистата“, сподели Мартин Чой.

Организаторите на състезанието очакват над 90 000 зрители да наблюдават на живо състезанието, а по традиция и телевизонния гигант Евроспорт ще го излъчва в своите канали по целия свят.