Професионални боксьори вече могат пълноправно да участват на национални и международни турнири, които се провеждат под егидата на ИБА. От международната федерация публикуваха официално разширението на своя правилник, което ще даде възможност на максимален брой боксьори да опитат да спечелят медали от държавни първенства, европейски или световни шампионати, както и дори от Олимпийски игри.

За целта боксьорите трябва да отговарят на критериите, заставени от ИБА. В това число да бъдат регистрирани като участници в националните федерации, както и да бъдат входирани в базата данни на международната централа. Също така бе потвърдено, че състезатели от други бойни спортове вече са допускани до боксовия ринг, без това да изисква официална смяна на спорта.

На база официалното становище на ИБА, професионални боксьори от България, или участници в други бойни спортове в страната, вече могат да са част и от държавното първенство за мъже и жени. В това число и на ДЛШ за мъже, който ще се проведе от 27 септември до 1 октомври в Пловдив.