С планинското състезание “Шипка-Дамасцена 2022" стартира сезонът в планинския шампионат, като календарът предвижда три състезания за пет седмици.

“Интересът към състезанието е сериозен, на феновете, които ще дойдат да гледат състезанието определено ще им допадне това, което сме подготвили - трасето е истинска класика и ще карат най-силните български пилоти в тази дисциплина. Първата заявка беше на Юлиан Телийски, след това на Стефан Стоев, после на Николай Златков и още много пилоти", заяви организаторът на състезанието Николай Мончев.

Тренировките, които ще са в три манша стартират в събота (17 септември), а в неделя в 9:00 часа е откриването, в 9:40 започва подгряващият манш, а първият от двата състезателни манша е от 11:10 часа.

“Вече сме окастрили храстите край трасето, финалната част от подготовката му ще е в четвъртък, когато ще бъде измито и почистено, всичко върви по план", допълни Мончев.

Трасето на планинско “Шипка-Дамасцена 2022" стартира на 7 километра след град Шипка по път Е85 и финишира на половин километър преди връх Шипка.