Жребият преди мача между България и Република Южна Африка в турнира за Купа "Дейвис" ще бъде изтеглен в четвъртък (15 септември), определи супервайзърът Ясин Лахдар от Тунис, представляващ Международната федерация по тенис (ITF) за двубоя в София.

Церемонията започва в 13:00 ч. в централната сграда на Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина, където в петък и събота (16-17 септември) ще се изиграе срещата между двата тима от Световна група II на световното отборно първенство за мъже.

Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 13:00 ч. Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните. Всички срещи ще бъдат предавани на живо по телевизия b1b.box - най-новия български спортен канал, излъчван в мрежите на най-големите кабелни и сателитни оператори в страната.

Българският отбор е в състав Димитър Кузманов (№162 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№332), Александър Донски (№587) и Пьотр Нестеров (№877). Гостите от Южна Африка са в състав Филип Хенинг (№1310), Ричард Тонгоана (без класиране), Лейтън Кронйе (без класиране) и Рейвън Клаасен (№73 на двойки).

Победителят в мача между България и РЮА ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 г. Загубилият ще играе плейоф за Световна група II идната пролет.