Българските таланти научиха пътя, който трябва да изминат, за да стигнат до финалите на "Златна ръкавица“. 40-ото издание на международния турнир за младежи и девойки стартира днес следобед, а участие в него ще вземат 8 от най-добрите ни боксьори.

Румяна Александрова ще се изправи срещу Луиза Акончия (Италия) в първия си мач при 57-килограмовите при девойките. Люба Атанасова (48 кг) пък чака победителката от двубоя на Брук Нийли (Шотландия) и Рунрарит Грейси (Тайланд).

При младежите страната ни е представена от шестима таланти. Йоан Стефанов (48 кг) чака победителя от двубоя на Услам Секнесбайев (Казахстан) и Титиват Флонгаурай (Тайланд). Димо Тониев (57 кг) ще мери сили с Илия Калинин (Казахстан) или индиеца Нихил, а Станислав Петров (60 кг) ще срещне Чахарин Аекпатча (Тайланд). Марио Радев (63.5 кг) ще боксира с казахстанеца Нурлибек Узембайев, Стелиан Страхилов (75 кг) ще се изправи срещу Малек Себич (Германия), а Георги Стоянов (86 кг) ще се качи на ринга срещу Мохит (Индия).

Първи на ринга днес от националите ни ще се качат Марио Радев и Георги Стоянов. Програмата започва в 17:00 часа. Радев ще срещне Узембайев в деветия двубой за деня, а Стоянов ще боксира с Мохит в 12-ия мач от списъка.