Бившият треньор на Реал (Мадрид) Карлош Кейрош се завръща начело на националния отбор по футбол на Иран по-малко от два месеца преди финалите на Световното първенство по футбол в Катар. Кейрош заменя на поста Драган Скочич, който води Иран в квалификациите на зона Азия.

Португалецът ще води тима на Иран на финали на трето Световно първенство, след шампионатите през 2014 и 2018 година.

"Когато семейството ви повика у дома, всичко, което правите, е просто да се появите. Напълно отдаден съм на задълженията си и готов за мисията. Нека го направим заедно, момчета! Към бъдещето!", написа Кейрош в Инстаграм.

Иранската футболна федерация обяви миналата седмица, че Кейрош се е завърнал на поста, но източници информираха агенция Ройтерс, че 69-годишният специалист няма да подпише договор, докато ситуацията със Скочич не бъде напълно разрешена.

Иран ще започне кампанията си за Световното първенство срещу Англия на 21 ноември в група B, преди да се изправи срещу Уелс четири дни по-късно.Отборът завършва груповата фаза срещу САЩ на 29 ноември.

Под ръководството на Кейрош Иран записа най-доброто си представяне на Световното първенство в Русия, след победа над тима на Мароко и  равенство с Португалия, за да спечели четири точки и остана съвсем близо до класиране за фазата на елиминациите за първи път от пет участия на Световно първенство.