Жителите на карловското село Климент събраха пари за пострадалите от наводнението съседни населени места в община Карлово, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Сумата е 7605 лева и ще бъде разпределена по равно на набирателните сметки за Каравелово, Богдан и Слатина. Инициативата за кампанията за набиране на средства за бедстващите семейства е на кметството на с. Климент. Кметът Мано Манов написа, че животът продължава. "Живи сте! Силни сте! Ще се справите и с това предизвикателство! Защото в най-трудните моменти, Господ изпраща добри хора, които да помогнат! Село Климент е съпричастно с вашата трагедия. Събраната сума от 7605.00лв. ще бъде преведена в сметките, които сте посочили /всяко населено място по отделно/", каза той. 

Според него за пореден път народът е доказал, че заедно може повече. "С благодарности към дарителите и към стотиците клименци, притекли се на помощ с труд в този тежък за хората момент. Здраве за всички ни!", написа още Манов. 

В знак на съпричастност към пострадалите хора от наводненията в Карловско, кметството на с. Климент отменя честването на посветено на 446 години от основаването на селото и 114 години от обявяването на независимостта на България. По традиция, досега официалното честване за Деня на независимостта в община Карлово винаги се провеждаше в навечерието на 22 септември в село Климент.