Зрелищен боен спектакъл, много адреналин и гладиаторски битки предложи SENSHI 13. Впечатляващи нокаути, изненадващи обрати и две български победи оставиха публиката без дъх по време на новото издание на международната бойна галавечер, което се проведе на плажа в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена“ на 10 септември.

В оспорвани и зрелищни двубои категорични победи над своите опоненти постигнаха двама от най-добрите български бойци, който се изправиха в титанични сблъсъци на разгорещената арена на SENSHI 13 - световният WAKO PRO K-1 шампион Атанас Божилов и европейският WAKO PRO K-1 шампион Едуард Алексанян.

По традиция в края на 13-ото издание на международната бойна галавечер, три бойни звезди получиха и специалните награди за вечерта. С Приза "Най-добра техника“ бе отличен Мехди Айт Ел Хадж от Мароко. Айсам Чадид от Испания, който направи своя дебют на ринга на SENSHI, получи специалната награда "Най-висок боен дух“. Призът за "Нокаут на вечерта“ заслужено отиде при Едуард Алексанян. 

Вижте и пълните резултати от 13-ото издание на международната професионална галавечер SENSHI:

Двубой #1

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

В откриващия двубой от 13-ото издание на международната бойна галавечер Джо Миахара от Япония победи италианския боец Ренато Пренга, който се изправи за пръв път на ринга на SENSHI, чрез неединодушно решение.

Двубой #2

Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Иван Накари от Италия, който на 10 септември направи своя дебют на ринга на SENSHI, победи испанския боец Айсам Чадид след четвърти допълнителен рунд, където успя да наложи доминация след ожесточен и непредвидим до самия край двубой.

Двубой #3

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

По време на третия зрелищен двубой от вечерта, българският боец Атанас Божилов победи дебютанта от Франция Амза Ридене чрез единодушно решение и записа своята 11-та победа на ринга на SENSHI.

Двубой #4

Кат. 75 кг, правилник: KWU Full Contact

Боецът от Словения Жига Печник победи Лиси Корнелиу от Молдова, който направи своя дебют на ринга на SENSHI на 10 септември.

Двубой #5

Кат. 70 кг, правилник: KWU SENSHI

Оскар Сигерт от Полша записа престижна победа над Алесио Малатеста от Италия чрез единодушно решение в своя дебют на ринга на SENSHI. По време на финалния рунд Малатеста пласира два брутални леви хай-кика в главата на боеца от Полша, който обаче успя да запази самообладание и да се задържи на крака, а това му донесе и заслужена първа победа на SENSHI.

Двубой #6

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Владислав Тюрменко от Украйна победи Мурад Ахмедов от Узбекистан в атрактивен двубой. Тюрменко започна много активно началото на двубоя. В една от следващите атаки украинският боец разнообрази боди и лоу кик с подсечка, след която Ахмедов се озова на пода. Заключителните секунди преминаха при поделено надмощие.

Двубой #7

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Елитният сръбски боец Никола Тодорович постигна трета победа на ринга на SENSHI. Той победи Майкъл Астур от Естония чрез единодушно решение. До самия край на двубоя, бойците показаха завидна класа, разменяйки си точни удара в тялото.

Двубой #8

Кат. 95 кг, правилник: KWU Full Contact

Стефан Латеску от Румъния победи Якуб Щибен от Германия. Двамата бойци започнаха сблъсъка с много висок интензитет, като в продължение на три рунда Латеску категорично доминираше и заслужено взе победата след единодушно решение.

Двубой #9

Кат. 95 кг, правилник: KWU Full Contact

Лукас Ахтерберг от Германия, който направи своя дебют на ринга на SENSHI, победи Антъни Лерой от Франция чрез нокаут в първия рунд. Лукас пласира блестящо летящо коляно в главата на по-ниския си опонент, който не успя да се съвземе от тежкото попадение.

Двубой #10

Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Никола Филипович от Сърбия победи Абдул Си, който се изправи за пръв път на ринга на SENSHI под знамето на Сенегал. В средата на откриващата част той успя да съкруши съперника с ритник с коляното в черния дроб, който остана на пода.

Двубой #11

Кат. 80 кг, правилник: KWU Full Contact

Румънският боец Флорин Ламбаджу победи дебютанта Мехди Айт Ел Хадж от Мароко чрез неединодушно решение след четвърти допълнителен рунд. Така "Рамбо“ постигна своята 4-та поредна победа на ринга на SENSHI.

Двубой #12

Кат. 85 кг, правилник: KWU Full Contact

Едуард Алексанян от България победи опонента си Даниел Крост от Франция със зрелищен нокаут още в първата минута на първия рунд. "Мистър шоу“ успя да притисне боеца от Франция в ъгъла, след което последва дъжда от попадения. След едно от тях Даниел Крост се сви на пода и сблъсъкът приключи.

Двубой #13

Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Главният двубой за вечерта на SENSHI 13 предложи ожесточена и изключително атрактивна битка с непредвидим край. Естонецът Юку Уриендал победи Ненад Косич от Германия, който направи своя дебют на ринга на SENSHI.  Естонският боец надви опонента си чрез технически нокаут в третия рунд и записа втора победа на ринга на SENSHI.

13-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец“, MAX Sport, "България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и Rolls-Royce Motor Cars Service.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.