Бившият полузащитник на Пари Сен Жермен и национал на Италия Тиаго Мота ще бъде назначен за старши треньор на Болоня, заменяйки уволнения Синиша Михайлович, съобщиха от клуба.

"Решихме, че от понеделник за треньор ще бъде назначен Тиаго Мота. Неговият избор е свързан с дългосрочен проект", обяви изпълнителният директор на клуба Клаудио Фенучи на пресконференция преди мача срещу Фиорентина. 

Михайлович беше уволнен във вторник, след като Болоня не успя да постигне победа в първите си пет мача. Това е и първата треньорска смяна в Серия А този сезон.

Болоня ще бъде трети тим за Мота като треньор след Специя през миналия сезон и Дженоа през 2019 година.

Роденият в Бразилия Мота игра за Пари Сен Жермен от 2012 до 2018 година, а с националния отбор на Италия достигна до финала на Европейското първенство през 2012 година.

Михайлович бе треньор на Болоня в продължение на три години, превръщайки се в любимец както на феновете, така и на играчите заради желанието си да остане на поста дори след като през 2019 година беше диагностициран с левкемия.

Лука Виджиани, треньорът на младежкия отбор на Болоня, ще води отбора срещу Фиорентина в неделя. Мота трябва да дебютира следващия уикенд срещу Емполи.