Нидерланският пило на Ред Бул Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран При на Италия във Формула 1. Той завъртя най-бърза обиколка за време 1:21.272 минути.

Втори остана Шарл Льоклер (Монако) от отбора на Ферари с време 1:21.599. Трети е вторият пилот на Ред Бул – Серхио Перес, който завърши на 0.596 секунди.

Точно преди началото на тренировката се наложи промяна в отбора на Уилямс. Ник де Фрийс ще стартира за първи път в най-популярното и силно автомобилно състезание в света, след като Алекс Албон трябваше да отиде в болница заради възпален апендисит.

Отборът на Уилямс потвърждава, че след като тази сутрин се е почувствал зле, Алекс Албон е потърсил медицинска помощ от лекарите на ФИА. Те са го насочили към най-близката местна болница. Алекс Албон ще се подложи на подходящото и необходимо лечение на апандисит, се казва още в становището на отбора.

Следвайки процедурата, ние можем да потвърдим, че нашият резервен пилот Ник де Фрийс ще кара на мястото на Алекс в оставащите събития от Гран При на Италия във Формула 1. Алекс е в добро настроение, въпреки че е в болницата, а всички от отбора на Уилямс му пожелават бързо възстановяване.

27-годишният Де Фрийс е бивш състезател в състезанията за Формула 2 и Формула Е за електрически автомобили, като е бил шампион там. Той взе участие в една тренировка в петък, заемайки мястото на Себастиан Фетел в отбора на Астън Мартин.