Високо кръвно и ритъмни патологии са най-честите оплаквания на пострадалите от наводненията в Карловска област. Това отчетоха дежурните екипи от УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“, които бяха изпратени на терен от ръководството на болницата, съобщиха от болничното заведение.

Около 20 човека са прегледани от лекарите за няколко часа. Една жена е била транспортирана с линейка до болницата в Карлово. Тя е с травма на рамото, след като е паднала при физическа работа.     

"Оплакванията от хипертония са свързани с преживяванията – напрежение, стрес, мръсотия, тежка физическа дейност.“, коментира д-р Ани Попова от Клиниката по кардиология. 

"Има много пострадали къщи. Хората са потресени от случилото се. По-малко пострадалите помагат на по-тежко засегнатите. Те имат най-голяма нужда от дезинфектанти“, разказа д-р Кристина Смелова. 

Медиците са позиционирани пред общините на село Богдан и село Каравелово. В плановете им е заложено да обходят част от местата, недостъпни с кола. Освен преглед и измерване на основни показатели те оказват емоционална и психологическа подкрепа на пострадалите. 

От ръководството на болницата ще изпратят болничен психолог, който ще окаже помощ на хората с психологически проблеми.