Доброволци от цялата страна се очакват днес в наводнените карловски села. В почивните дни желаещите да помогнат обикновено са повече. По-мащабна помощ хората получиха в почивния 6 септември и сега се надяват, че отново ще им бъде оказана голяма подкрепа.

Засилено е полицейското присъствие на полиция и жандармерия. Те изпълняват ролята и КПП-та, стоят в началото на селата и насочват многото доброволци къде да паркират личните си автомобили, за да не пречат на тежката техника, която помага за разчистването. От снощи има патрули на жандармерията в Богдан, Слатина и Каравелово. Задачата им е основно да пазят пострадалите домове от набези.

Днес в Каравелово се очакват над 400 доброволци. Селото е разделено на 5 зони и всяка група ще бъде разпределена в конкретен район.

"Ето я помощта, ето доброволците, хората са дошли от Карлово, живи и здрави да са момчетата", казва Нели Колева пред БНТ.

"Ние сме от Забърдо, от кметството, дойдохме да помогнем за това бедствие, нагоре има още работа и навсякъде има много работа", казва Асен Пеев, доброволец от Забърдо.

"Най-обнадеждаващо е, че стотици доброволци от цяла България пристигат с автомобили, оставят някакви дарения, храна, вода и неща, които са разбрали, че са необходими и веднага се екипират с ботуши, лопати и първия им въпрос е: "Къде да отидем да помагаме?", обясни Ивайло Гагов - координатор на щаба в с. Каравелово.

От днес има нова организация за това къде нуждаещите се хора могат да получат храна - това са кметствата в Богдан, Слатина и Каравелово между 12:30 и 14:00 ч.