Шампионът на страната по плажен футбол Спартак (Варна) продължава да бъде в челото на световната клубна ранглиста по плажен футбол.

В актуалното издание на класацията, варненци отбелязват лек спад в сравнение с предишното класиране и заемат 30-о място в конкуренцията на 155 тима от цял свят.

Спартак е единственият роден представител в ранглистата, а зад българския отбор има редица известни имена като Марсилия, Спартак (Москва) и Грасхопър, както и доста клубове от плажния футбол с традиции и сериозни постижения в спорта.

Тази година Спартак спечели традиционния международен турнир в морската ни столица и взе участие в Шампионската лига, където беше в група с бъдещия първенец на Европа Бенфика, испанския вицешампион Рекреативо Уелва и първенеца на Молдова Нистру. Варненци не успяха да повторят постижението си от преди година, когато стигнаха от 8-ото място в крайното класиране, но отново записаха няколко престижни победи срещу Нистру, Бавария и Атлас (Атина) и завършиха на престижното 19-о място в конкуренцията на 60 най-добри отбора на континента.