Председателят на Общински съвет "Родопи“ Георги Цанков ще внесе предложение за пряка финансова помощ за пострадалите от наводненията села от община Карлово.

"Конкретната сума предлагам да бъде дебатирана на скорошната сесия на местния парламент“, обяви Цанков, като добави, че е важен всеки източник, от който населените места, поразени от бедствието, могат да получат средства. Шефът на съветниците е убеден, че селищата се нуждаят от пряко финансиране, освен от вода, консерви и пакетирани храни. 

По същата тема председателят на общинския съвет на "Родопи“ ще настоява администрацията и всички отговорни институции да започнат проверка на всички водни басейни на територията на общината, за да не я сполетят подобни проблеми.

"Някой може да е забравил 2014-а, когато мостове в Храбрино и Първенец буквално рухнаха след подобен потоп, но аз не съм“, посочи Цанков, като допълни, че през същата година от наводнения бяха засегнати 7 родопски села, а щетите бяха за милиони левове. "Крайно време е да координираме отговорностите на местната и централната власт“, категоричен е председателят на съветниците от Община "Родопи“.