Четвърти ден след потопа по поречието на река Стряма положението в наводнените села остава тежко. Все още няма вода и електричество.

В най-засегнатото от бедствието - село Богдан ситуацията продължава да е критична. Пет къщи са застрашени от срутване. В разчистването на селата в Карловско, засегнати от водната стихия се включва техника на "Автомагистрали", която ще помогне за по-бързото нормализиране на обстановката в наводнените населени места.

Започна и оглед на щетите от Агенцията за социално подпомагане. Oт там ще предоставят помощ на засегнатите на стойност половин минимална работна заплата. Друга комисия описва разрушенията по инфраструктурата, за да се прецени какво е необходимо за възстановяването и. На място ще се решава къде има най-голяма нужда за изпращане на допълнителна техника в помощ на бедстващите хора, съобщава БНТ.

В Пловдивското село Трилистник също започва описване на щетите.

Близо 100 са наводнените къщи там. Приливната вълна в селото стигна до над метър. Огромни са загубите на земемделските стопани. 100% от посевите са унищожени. Работи се по възстановяване на водоподаването в района.